Schackturnering på höstlovet.

Måndagen den 26:e oktober deltog 9 st. elever från Kvarnbyskolans fritids på en höstlovsturnering i schack på Stockholms schacksalonger vid Zinkensdamm på Södermalm i Stockholm. Det blev en mycket lyckad och trevlig utflykt eftersom alla deltagarna skötte sig mycket bra både på resan dit och hem och även i schacklokalen.

Själva schacktävlingen blev mycket tuff eftersom många av deltagarna var mycket äldre än våra barn. Det fanns t.o.m. gymnasieelever som var med. Trots detta skötte sig Kvarnbyskolans deltagare sig mycket bra vid schackbrädena och presterade i många fall klart över sin förmåga. Alla kämpade bra och visade ett gott humör trots att motståndet ibland var övermäktigt.

Schackturneringen var uppdelad i två olika grupper. En där man spelade med schackklocka och en där man spelade utan schackklocka. I turneringen med schackklocka var betänketiden 10 minuter per spelare och i turneringen utan schacklocka avbröts man de partier som inte var avgjorda efter 20 minuter. Dessa partier avgjorde man då med avräkning av kvarvarande pjäser. Samtliga deltagare spelade 5 partier.

Av Kvarnbyskolans deltagare gick det bäst för Alex i 2C i turneringen med schackklocka. Han kom på 16:e plats av 35 deltagare. I turneringen utan schackklocka placerade sig Noah i 2A bäst. Han kom på 11:e plats av 54 deltagare. Endast 1 poäng från att få medalj.

20151026_154758

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s